Portföljjakten – Utmaning #2!

Ja, då var det dags för nästa utmaning i Hanna Fridéns portföljjakt!

Jag passade denna gång på att kombinera utmaningen (som gick ut på att återskapa någon annan känd formgivare/illustratörs stil) med den uppgift vi fick i vår typografikurs den här veckan, som var att formge en affisch för en film/konsert/whatnot som en pastisch på en viss tidsepoks stil/estetik. Två flugor i en smäll, helt enkelt!

Jag valde således att göra en poster för en av mina favorit-tv-serier någonsin, Lars von Triers ”Riket” utformad som en pastisch på 50-/60-talets minimalistiska, extremstiliserade filmposters från såväl öst som väst, men kanske framförallt på den genialiske formgivaren/konstnären Saul Bass‘ verk.

Alla kanske inte känner till hans namn, men hans enkla, grafiska bildspråk och ikoniskt kantiga, klippa-och-klistra-aktiga stil har nog de flesta stött på både en och två gånger, då Bass bland annat ligger bakom posters till filmer såsom ”The Man With the Golden Arm”, ”Vertigo”, ”Anatomy of a Murder”, samt förtexterna till ”North By Northwest” och ”Psycho”.

I mina ögon en av de allra största grafiska formgivarna någonsin, och som ni kanske märker en verklig personlig favorit.

Och så sist men inte minst, en thumbnail-version för utmaningens skull:

5 reaktioner på ”Portföljjakten – Utmaning #2!

  1. Pingback: Portföljjakten utmaning #2 – Alla bidrag – Hanna Fridén at Hanna Fridén

  2. Pingback: Portföljjakten utmaning #2 – Alla bidrag « Jennifer Spångerud

  3. Pingback: portföljjakten #2 – alla bidrag. | Isabella Asp Onsjö

  4. Pingback: att välja en favorit… « Fjaederfia

  5. Pingback: Portfoliojakten 2: min favvo « sinistrare

Lämna en kommentar