En massa SPX.

SPX 2011 är över, och med det också Hör Upp!:s första medverkan där, som trots att vi inte sålde slut på allt ändå var oerhört rolig.

Nya kontakter knöts, vi pratade med starstruck-ness i ögonen med delar av den svenska seriegräddan(supertrevliga och grymma Daniela Wilks kom bland annat förbi och handlade ett snusknummer av oss!) spionerade på den andra delen som inte kom fram för att göra det och träffade en del internet-only-kontakter för första gången.

Hör Upp! har fått mersmak, så räkna med att se oss där igen nästa år!

Något som däremot också hände var förstås att det köptes en del album/böcker/zines. Lite för mycket, kanske. En stor del av albumen var förvisso recensionsexemplar, och de flesta andra till rätt bra mässpriser, men ändå, herreminje.

Hur ska jag hinna med att beta av allt det här? Och dessutom recensera en stor del av dem? Och kommer jag någonsin sluta vara en sån obotlig materialist och inse att livet är förgängligt och ett enda långt lidande? Kanske. Men knappast under de närmaste två veckorna, i alla fall.

Bästa SPX-köp:
Utan tvekan Sara HanssonsVi håller på med en viktig grej” och Pontus LundkvistsFull Sysselsättning”, Galagos två senaste släpp som var fullständigt briljanta båda så helt olika sätt.

Den förstnämnda en helt galet fin skildring av den där underliga perioden i livet mellan barndom/tonår, fylld av vemod, men samtidigt också så mycket glädje. Perfekt tecknad, suveränt skriven/berättad och inte en ruta som känns fel eller onödig. Allt bara klaffar från början till slut. Klar kandidat till årsbästalistan.


Den andra är istället en helt vanvettig tur in i en våldsam, grov och grotesk satirvärld av allra bästa och roligaste sort. Ett samlingsalbum som visar upp en helt och hållet hänsynslös drift med allt från borgare och rasister till den subkulturella sfären. Både helt och hållet bortom all god smak och oerhört intelligent på en och samma gång.

Bubblare:
Nina Hemmingsons fantastiskt roliga ”Mina vackra ögon”, Jess Finks ”Chester 5000 XYV” samt Lisa Ewalds sjukt snygga zine ”Allt kommer bli bra” #2.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s