Praktikdag #1 / Intervju: Dirty Beaches

Första dagen på praktiken har gått åt till att få en grundläggande men heltäckande screentrycks-teknik-genomgång, dricka kaffe och vandra genom Ljungaverks övergivna gamla industriområde. Obehag möter fascination bland dess öststatsdoftande, överväxta och sönderslagna kemifabriker, tågvagnar och olycksbådande, fågelskitstäckta lagerlokalsväggar. Melankoliskt, men ändå fint, på något vis.


Men allt är inte avbefolkad glesbygd, norrländskt svårmod och kemiskt avfall i dricksvattnet. Jag har även gjort en intervju med det fantastiska enmansprojektet Dirty Beaches, alias Alex Zhang Hungtai för webzinet Devotion Magazine. Dirty Beaches är tveklöst ett av de allra bästa musikaliska upptäckter jag gjort på senare år, och förtjänar alla hyllningar och uppmärksamhet som han nu börjat röna.

Sjukt suggestiv blandning av Suicides minimalistiska synth-punk, rockabilly, surfrock och sentimentala 50-talsballader, allt insvept i ett lo-fi-noise-filter. Gå in och läs intervjun, lyssna på hans musik och stöd honom sedan genom att köpa hans alster. Du kommer inte ångra dig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s